Home Mensen Jannetje Bootsma

Jannetje Bootsma

Advocaat • partner

Jannetje Bootsma werkt sinds 2002 als advocaat bij Pels Rijcken. Zij is als partner bij de sectie Bestuursrecht gespecialiseerd in het brede terrein van het bestuursrecht. Haar focus ligt op het adviseren van, (praktisch) meedenken met en optreden voor overheden. Jannetje is gespecialiseerd in openbare orde en ondermijning (burgemeestersbevoegdheden) en het onderwijsrecht. Ook zaken op het terrein van volkshuisvesting, regulering (onder andere op het gebied van gezondheidszorg en telecommunicatie) en artikel 1 Eerste Protocol EVRM nemen in haar praktijk een bijzondere plaats in. Zij geeft samen met Sandra van Heukelom leiding aan het Awb-expertiseteam van Pels Rijcken.

Jannetje studeerde civiel recht en internationaal recht aan de Universiteit Leiden. Jannetje schrijft jaarlijks met Arno Geleijnse en Jean-Paul Heinrich de najaarskroniek Algemeen Bestuursrecht voor het NJB, en is vaste auteur van Tekst & Commentaar Privacy- en telecommunicatierecht en Mededingingswet. Jannetje maakt deel uit van de VAR-commissie Europeanisering algemeen bestuursrecht en is lid van het bestuur van het Vrouwennetwerk bestuursrecht.

Aanbevelingen

  • Ranked as Leading Individual for Telecoms - The Legal 500, 2024
  • "Jannetje Bootsma offers an established practice handling high-profile contentious matters for state entities in preliminary relief proceedings." - Chambers Europe, 2024
  • Next Generation Partner for Industry focus: Telecoms - The Legal 500, 2023