Home Mensen Jean-Paul Heinrich

Jean-Paul Heinrich

Advocaat • Counsel

Jean-Paul Heinrich werkt sinds 1998 als bestuursrechtadvocaat bij Pels Rijcken. Zijn werkterrein omvat het bestuursrecht in brede zin, met belangrijke accenten op bestuurlijk organisatierecht, subsidierecht, handhavingsrecht, schadevergoeding na (on)rechtmatig overheidsoptreden. Op die terreinen staat hij centrale en decentrale overheden bij met advies en in procedures bij zowel de bestuursrechter als de civiele rechter.

Jean-Paul studeerde strafrecht aan de Universiteit van Amsterdam en psychologie aan de Universiteit Leiden. Hij promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Eerder werkte hij als senior gerechtssecretaris bij de Rechtbank Breda. Naast zijn advocatuurlijke werkzaamheden publiceert Jean-Paul geregeld in het Nederlands Tijdschrift voor Bestuursrecht, het Nederlands Juristenblad en op het Blog Bestuursrecht. Daarnaast treedt hij regelmatig op als (gast)docent, onder meer voor overheden, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het Studiecentrum Rechtspleging en de Academie voor Overheidsjuristen. Jean-Paul maakt deel uit van commissie voor de bezwaarschriften van de gemeente Breda.

Aanbevelingen

Good knowledge of public law, European law and they have a lot of experience in court procedures – civil and administrative. They deliver on time and with good quality.  Team players and knowledge of government policies and procedures. […] Jean-Paul Heinrich are the standout lawyers.”, Legal 500, 2020