Home Mensen Myrthe Nielen

Myrthe Nielen

Senior advocaat

Myrthe Nielen is sinds 2013 advocaat en werkt sinds 2018 als advocaat bij Pels Rijcken. Zij is gespecialiseerd in schade bij overheidsbesluiten. Bijvoorbeeld nadeelcompensatie en planschade bij infrastructurele projecten. Myrthe denkt graag mee over het voorkomen van schade en over compensatie in natura. Als het nodig is, voert zij procedures. Verder heeft Myrthe ruime ervaring op het gebied van kabels en leidingen, handhaving van milieurecht, gewasbeschermingsmiddelen en circulaire economie.

Myrthe is een toegewijde advocaat met een sportieve instelling. Zij combineert haar grondigheid met een praktische aanpak en werkt op een professionele en prettige manier samen met cliënten. Myrthe plaatst haar zaken in breder perspectief. Daarbij komt haar Grotius Opleiding Algemeen Bestuursrecht, die zij in 2021 cum laude afrondde, goed van pas.

Myrthe rondde haar bachelor Rechtsgeleerdheid en master Europees recht cum laude af en begon haar carrière als advocaat bij Van der Feltz advocaten. Een deel van haar studie volgde zij aan de University of Cambridge en de Université de Genève. Myrthe schrijft regelmatig annotaties en is lid van de VAR, de VMA en de VMR. Vanwege haar buitenlandervaring spreekt zij Engels, Frans en Spaans.