Evenementen

Actualiteiten Wet open overheid (Woo)
Tijdens deze cursus gaan Frank van Tienen en Nina Bontje in op de actuele ontwikkelingen rondom de Wet open overheid (Woo).
Inzicht in Omgevingsrecht
Op donderdag 23 november 2023 organiseren wij ons jaarlijkse Inzicht in Omgevingsrecht. Dit seminar staat geheel in het teken van de Omgevingswet die per 1 januari 2024 in werking treedt.
Business and Human Rights Developments in the Netherlands
As a proud founding member Pels Rijcken, together with Clifford Chance and DLA Piper, will be hosting the launch of the Business and Human Rights Lawyers Association in the Netherlands on 21 November.
Actualiteiten ESG en klimaataansprakelijkheid
In deze cursus spreken Edward Brans en Martijn Scheltema de recente ontwikkelingen op het gebied van ESG en klimaataansprakelijkheid.
Pels4Good Fonds
Heb je een project dat de toegang tot het recht bevordert, schrijf je dan in voor de financiële bijdrage uit het Pels4Good Fonds en maak kans op een geldprijs van €20.000.
Basiscursus Omgevingsrecht
De cursus wordt verplaatst naar voorjaar 2024.
Personenschade en actualiteiten
In deze cursus zullen Corinna Klostermann en Maaike van der Zee aan de hand van de actualiteiten een aantal belangrijke thema’s voor de praktijk van personenschade en schadevergoeding in het algemeen behandelen.
Europees recht
In deze cursus bespreken Georges Dictus, Sebastiaan Cnossen en Sanne Jonkheer de invloed van de EU op het Nederlandse rechtssysteem en de belangrijkste terreinen van het Europese recht, waaronder de mededingingsregels en het vrije verkeer van goederen, personen, diensten en kapitaal.
Actualiteiten Ruimtelijk Bestuursrecht
Tijdens deze actualiteitencursus komen diverse onderwerpen aan bod. De te behandelen onderwerpen zijn afhankelijk van de actuele ontwikkelingen in de jurisprudentie en wet- en regelgeving.
Actualiteiten privacy-en gegevensbeschermingsrecht
In deze actualiteiten cursus gaan (prof.mr.) Gerrit-Jan Zwenne en Tim Gillhaus in op de AVG en de UAVG, en andere privacywetgeving: de laatste richtsnoeren van de EDPB, boetebesluiten van AP, rechtspraak over inzage- en wissingrechten enz.
Actualiteiten Arbeidsrecht
Tijdens deze cursus komen de actualiteiten op het gebied van het arbeidsrecht aan bod. Advocaten Peter Mauser en Berend-Bram Heinen bespreken de belangrijkste actuele ontwikkelingen in de jurisprudentie en wetgeving.
Webinar actualiteiten IT-recht
De advocaten van de sectie Innovatie, Privacy en Technologie van Pels Rijcken organiseert dit jaar en komend jaar enkele webinars waarin zij overheidsjuristen en andere geïnteresseerden bijpraten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie en recht en privacy- en gegevensbeschermingsrecht.
Pagina 1 van 18
Volgende pagina