Home Evenementen Pels4Good Fonds

Pels4Good Fonds: Voor betekenisvolle bijdragen aan toegang tot het recht

7 november 2023

De inschrijving voor het Pels Rijcken Fonds 2023 is gesloten.

De genomineerden van het Pels Rijcken Fonds 2023, Visual Contracts, LISI en De Leidse Rechtswinkel presenteerden hun initiatief tijdens ImpactFest op 7 november 2023 aan een vakkundige jury, bestaande uit Annelieke Wissink, Jan-Willem Prakke en Martijn Scheltema.

De dag werd feestelijk afgesloten door Sandra van Heukelom-Verhage met de aankondiging van de fondswinnaar en de overhandiging van de cheque aan Visual Contracts.

Met het Pels4Good Fonds wil Pels Rijcken activiteiten bevorderen die het gemakkelijker maken voor mensen om hun rechtspositie te bepalen of om hun recht te halen.

Waarom Pels4Good Fonds?
Individuen of kleinere ondernemers kunnen het om veel redenen lastig vinden om hun rechtspositie te bepalen en/of juridische stappen te zetten, ondanks dat het bestaande rechtsstelsel daar de mogelijkheid toe biedt. Dat kan komen omdat ze onvoldoende toegang hebben tot objectief betrouwbare informatie over hun juridische positie, omdat ze onvoldoende handelingsvaardigheid ervaren, onvoldoende toegang hebben tot advies en/of ondersteuning, onvoldoende financiële middelen, tijd of energie hebben, gevoelens van ongemak, angst of schaamte ervaren of onvoldoende vertrouwen hebben in het bestaande rechtsstelsel. Dit kan door specifieke groepen, zoals jongeren dan wel minder zelfredzame of anderszins kwetsbare individuen, anders worden ervaren of aangepakt.

Het Pels4Good Fonds wil projecten of activiteit bevorderen die de toegang tot het recht (in ruime zin) verbeteren, ongeacht afkomst, positie of rechtsvraag.

Heb je een idee hiervoor of ben je al bezig met een concreet project? De inschrijving is inmiddels gesloten. Volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven van toekomstige initiatieven van het Pels4Good Fonds.

Pels4Good voor Den Haag
Je kunt je inschrijven voor de financiële bijdrage uit het Pels4Good Fonds als:

  • jij of jouw bedrijf is gevestigd in Den Haag óf
  • als je weliswaar niet in Den Haag bent gevestigd, maar een project of activiteit uitvoert of wil gaan uitvoeren dat/die de toegang tot het recht in Den Haag bevordert.

Het complete reglement voor de financiële bijdrage uit het Pels4Good Fonds vind je onderaan deze pagina.

Jury
Een deskundige jury beoordeelt de door de inschrijvers voorgestelde projecten.

De financiële bijdrage uit het Pels4Good Fonds is een geldprijs van €20.000, maar de mogelijkheid bestaat dat er bij gelijke geschiktheid twee winnaars worden aangewezen die ieder €10.000 ontvangen.

De financiële bijdrage uit het Pels4Good Fonds wordt uitgereikt op ImpactFest op 7 november 2023 in de Fokker Terminal in Den Haag.

ImpactFest

ImpactFest is het jaarlijkse evenement van ImpactCity Den Haag. Het event is in 8 jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal “must-attend” evenement in de wereld van impact.

ImpactCity is één van Europa’s leidende ecosystemen voor organisaties die ‘doing good and doing business’ combineren. Met ImpactCity faciliteert de Gemeente Den Haag ondernemers en andere impactmakers met innovatieve oplossingen bij het starten en opschalen van hun bedrijf.

Op 7 november organiseert ImpactCity de 8e editie van ImpactFest. Het programma is dit jaar gericht op gericht op vier cruciale thema's:

  • Energy & Oceans
  • Food & Agriculture
  • Climate Justice
  • Circular Economy & Resources

Wil jij dit evenement bijwonen? Bezoek dan de website van ImpactFest.

Reglement Pels4Good Fonds

Wil jij je inschrijven voor het Pels4Good Fonds? Download hier het reglement.

Downloaden

Locatie

Fokker Terminal
Binckhorstlaan 249
2516 BB Den Haag
Google Maps

Deel dit artikel via LinkedIn en e-mail