Home Evenementen Actualiteiten ESG en klimaataansprakelijkheid

Actualiteiten ESG en klimaataansprakelijkheid

14 november 2023

In deze cursus spreken Edward Brans en Martijn Scheltema de recente ontwikkelingen op het gebied van ESG en klimaataansprakelijkheid.

Hierbij wordt aandacht besteed aan de nieuwe wetgeving over rapportage over ESG en de consequenties die dat voor bedrijven, maar ook voor overheden heeft. Daarnaast wordt ingegaan op toezicht op dit terrein met name op de gepaste zorgvuldigheid op het terrein van mensenrechten en milieu zoals dit is opgenomen in een voorgestelde Europese richtlijn en een Nederlands initiatiefvoorstel. Ten slotte komt aansprakelijkheid voor klimaatschade aan de orde. Daarover lopen op dit moment talrijke procedures. Aan het einde van de cursus heeft u antwoord op deze vragen. Vanzelfsprekend is er volop ruimte voor het stellen van vragen en discussie.

Edward Brans is advocaat of counsel op de sectie Ruimte en Milieu bij Pels Rijcken. Tevens is Edward als bijzonder hoogleraar Duurzaamheid en Milieuaansprakelijkheid verbonden aan de Universiteit Utrecht.

Martijn Scheltema is advocaat en partner op de sectie Cassatie bij Pels Rijcken en gespecialiseerd in het overheidsprivaatrecht. Tevens is Martijn als hoogleraar Privaatrecht verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Datum: dinsdag 14 november 2023

Tijd: 16.00 uur tot 18.10 uur

Docenten: Edward Brans en Martijn Scheltema

PO-punten: 2

Aanmelden