Home Evenementen Basiscursus Omgevingsrecht

Basiscursus Omgevingsrecht

30 januari 2024

Op 1 januari 2024 treedt de nieuwe Omgevingswet in werking. De nieuwe wet waarin 26 wetten uit het omgevingsrecht zullen opgaan. In deze basiscursus bespreken Jim Zweers, Rosa Langeveld en Marije van Mannekes de hoofdlijnen van deze nieuwe wet. De cursus beoogt inzicht te bieden in onder meer de integrale benadering van de wet, veranderingen in terminologie, nieuwe kerninstrumenten en de contouren van de uitvoeringsregelgeving. Verder wordt besproken wat de gevolgen van de wet zijn voor enkele thema’s die spelen in het omgevingsrecht.

Jim Zweers en Rosa Langeveld zijn beiden advocaat op de sectie Ruimte en Milieu bij Pels Rijcken. Jim adviseert en procedeert op het gebied van het omgevingsrecht, waarbij het accent van zijn werkzaamheden ligt op de ruimtelijke ordening. Rosa houdt zich bezig met grote ruimtelijke projecten en verdiept zich in het waterrecht en natuurbeschermingsrecht.

Marije van Mannekes is jurist en tevens werkzaam op de sectie Ruimte en Milieu als professional support lawyer. Marije is binnen deze praktijk het kloppend hart van de kennisontwikkeling

Datum: dinsdag 30 januari 2024

Tijd: 16.00 uur tot 18.10 uur

Docenten: Jim Zweers, Rosa Langeveld en Marije van Mannekes

PO punten: 2

Aanmelden