Home Mensen Maryse Mesu-Abbekerk

Maryse Mesu-Abbekerk

Advocaat • partner

Maryse Mesu is huurrechtspecialist. Zij beschikt over ruim 25 jaar ervaring met het procederen en adviseren in de vastgoedpraktijk bij dit kantoor en leidt mede de sector Real Estate. Het accent in haar praktijk ligt op het huurrecht, het begeleiden en opstellen van contracten voor de koop en verkoop van vastgoedportefeuilles, projectontwikkeling, gebiedsontwikkeling, geschillen over vastgoedtransacties, beheer van vastgoed, renovatie, erfpacht en appartementsrechten. Daarnaast adviseert zij zeer regelmatig over zorgvastgoed. Haar cliëntportfolio is divers. Maryse treedt op voor institutionele beleggers als pensioenfondsen en vastgoedfondsen, projectontwikkelaars, bedrijfsmatige huurders en verhuurders, vastgoedbeheerders, zorginstellingen, vereniging van eigenaren, woningcorporaties, de landelijke overheid, provincies, gemeenten en semioverheden. Tevens is zij beschikbaar voor second opinions.

Maryse studeerde af in civiel recht en bedrijfsrecht aan de Universiteit Leiden. Daarnaast voltooide zij cum laude de specialisatieopleiding van de Vereniging van Huurrechtadvocaten en volgde zij de postacademische beroepsopleiding voor NMI/MfN registermediator. Maryse doceert al jaren regelmatig over huurrechtelijke onderwerpen voor diverse opleidingsinstituten. Daarnaast is zij als docent betrokken bij het ’Women Leadership Programme’ van de OSR voor het coachen en opleiden van advocates met partnerambitie. Voor haar cliënten verzorgt Maryse regelmatig seminars op maat over vastgoedrechtelijke actualiteiten.

Aanbevelingen

  • "I believe that Maryse Mesu-Abbekerk is one of the absolute top real estate legal professionals. She works quickly and accurately." - The Legal 500, 2024
  • Recommended for Real estate - The Legal 500, 2024
  • Recommended for Real estate - The Legal 500, 2023