Home Mensen Paul Tanja

Paul Tanja

Senior advocaat

Paul Tanja is advocaat sinds 2015. Hij is gespecialiseerd in het contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht. Binnen deze vakgebieden heeft Paul ruime ervaring met het adviseren over complexe vraagstukken en het voeren van procedures tot en met de Hoge Raad. Paul heeft zaken behandeld voor cliënten in uiteenlopende sectoren, waaronder de zorg, energie, luchtvaart, reclame-exploitatie, bouw, finance en overheden. Daarnaast heeft Paul ervaring met geschillen over de vernietiging en tenuitvoerlegging van arbitrale vonnissen.

Paul rondde zijn studie Nederlands recht af aan de Universiteit van Utrecht. Hij studeerde ook aan de University of Cambridge. Paul werkte eerder vijf jaar als advocaat bij een ander kantoor en daarvoor als buitengriffier bij het Gerechtshof Den Haag. Hij is tevens docent internationaal contractenrecht aan de VU. Paul publiceert regelmatig op zijn vakgebied. Hij is toegelaten als advocaat bij de Hoge Raad.

Aanbevelingen

  • "Paul Tanja excels in corporate litigation and litigation before the Supreme Court/Court of Appeal. He is sharp but practical. He has all details in clear vision, but yet focuses on the big picture. His skill in finding exactly the right tone and approach with every opponent is something that is rare in attorneys belong amongst the best in their field of expertise." - The Legal 500, 2024
  • "I am impressed by the work of Paul Tanja." - The Legal 500, 2024