Home Mensen Maaike Feenstra

Maaike Feenstra

Advocaat

Maaike Feenstra is sinds 2020 advocaat bij Pels Rijcken. Binnen de sectie Bestuursrecht behandelt zij uiteenlopende zaken op het terrein van het (algemeen) bestuursrecht. Daarbij staat zij zowel de Staat als diverse toezichthouders en decentrale overheden bij. Toezicht en handhaving heeft in het bijzonder haar aandacht.

Maaike studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Aan dezelfde universiteit rondde zij de masters rechtswetenschappelijk onderzoek en staats- en bestuursrecht cum laude af. Gedurende haar studie was Maaike werkzaam bij de universiteit waar zij onderzoek verrichte en artikelen publiceerde op het terrein van het bestuursrechtelijke handhavingsrecht. Ook was zij werkzaam bij de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) en liep zij stage in de advocatuur. Maaike is lid van de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR).

AANBEVELINGEN

  • "Maaike Feenstra is a skilled professional. Maaike is are very punctual, meets her deadlines and is approachable." - The Legal 500, 2023