Home Mensen Sjoerd Kalisvaart

Sjoerd Kalisvaart

Advocaat

Sjoerd Kalisvaart is sinds 2023 aan Pels Rijcken verbonden. Hij is gespecialiseerd in het (regulatoire) energierecht. Hij adviseert en procedeert hoofdzakelijk op het gebied van energiewet- en regelgeving en energiecontracten en -projecten. Hij staat publieke en private cli├źnten bij in alle schakels van de energieketen.

Sjoerd volgde de Bachelor Notarieel Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vervolgens heeft hij eerst de LLM in Energy and Climate Law afgerond en later de Master Rechtswetenschappelijk Onderzoek cum laude afgrond aan diezelfde universiteit. Tijdens zijn studie heeft Sjoerd verschillende onderzoeksassistentschappen verricht, die ook resulteerden in verschillende energierechtelijke en Europeesrechtelijke publicaties. Bovendien is Sjoerd werkzaam geweest als juridisch medewerker bij het Staatstoezicht op de Mijnen.

Sjoerd is lid van de Nederlandse Vereniging voor Energierecht (NeVER) en publiceert geregeld in vaktijdschriften. Naast zijn werkzaamheden als advocaat promoveert Sjoerd aan de RIjksuniversiteit Groningen op een proefschrift naar de consumentenrechtelijke positie van de eindafnemer en de actieve afnemer binnen de energietransitie.