Home Kennis Publicatie kroniek Toezicht en Handhaving in Tijdschrift voor Financieel Recht

Publicatie kroniek Toezicht en Handhaving in Tijdschrift voor Financieel Recht

21 december 2023
Arnoud Boorsma
,
Marlies Koppenol
en
Wouter Poot

Arnoud Boorsma, Marlies Koppenol en Wouter Poot hebben de kroniek Toezicht en Handhaving voor het Tijdschrift voor Financieel Recht geschreven. In hun kroniek gaan zij in op uitspraken van de rechtbank Rotterdam, het CBb en de civiele rechter in het kader van het financiële toezicht.

Zij signaleren in de kroniek de algehele trend van een indringend toetsende, kritische bestuursrechter die duidelijk oog heeft voor evenredigheid bij het optreden van financiële toezichthouders.

Verder beschrijven zij de ontwikkelingen in wetgeving en beleid op het gebied van toezicht en handhaving binnen het financiële recht. Uitgebreider gaan zij in op de procesrechtelijke ontwikkelingen en de bestuursrechtelijke basisbegrippen, zoals het belanghebbende begrip, digitale onderzoeken, bestuurlijke boetes en publicatieregimes van de financiële toezichthouders.

Dit artikel is nog niet volledig beschikbaar. Het volledige stuk is wel in te zien via Den Hollander.info als u een abonnement heeft op deze tijdschrift, via deze url: https://denhollander.info/arti...