Home Mensen Gijsbrecht Nieuwland

Gijsbrecht Nieuwland

Advocaat • partner

Gijsbrecht Nieuwland is sinds 2010 advocaat bij Pels Rijcken. Hij werkt op de secties Cassatie en Strafrecht. Als ervaren advocaat bij de Hoge Raad behandelt Gijsbrecht zaken over de gehele breedte van het privaatrecht. De nadruk daarbij ligt op het goederen- en insolventierecht en het (overheids)aansprakelijkheidsrecht. Ook procedeert Gijsbrecht veelvuldig bij rechtbanken en gerechtshoven. Zo staat hij het Openbaar Ministerie bij in civiele zaken over strafvorderlijk beslag en schadevergoeding. Verder adviseert hij over civielrechtelijke complicaties die zich voordoen in het kader van de strafvordering, onder meer bij beslag.

Gijsbrecht studeerde aan de Universiteit Leiden (LLM) en de Universiteit van Oxford (MJur). Hij doceert en publiceert geregeld, onder meer op het terrein van het procesrecht en het goederenrecht en over onderwerpen op het grensvlak van burgerlijk recht en strafrecht.

Aanbevelingen

  • "Gijsbrecht Nieuwland is very accessible and has a quick mind. He is able to clearly explain highly complex legal subject matters." - The Legal 500, 2024
  • "Gijsbrecht Nieuwland regularly acts for the Dutch state before the highest courts." - The Legal 500, 2024
  • "I have worked with Gijsbrecht Nieuwland many times and have always been very content." - The Legal 500, 2023