Home Kennis Omgevingsrechtelijke do's en don'ts voor het houden van festivals en evenementen

Omgevingsrechtelijke do's en don'ts voor het houden van festivals en evenementen

21 april 2016
Laura van der Meulen

In het ROmagazine van april 2016 is een artikel verschenen van Laura van der Meulen en Moniek Heerings met de titel: ‘Voorkom dat het feest in het water valt! Omgevingsrechtelijke do's en don'ts voor het houden van festivals en evenementen’. In het artikel wordt op basis van recente uitspraken een aantal aanbevelingen gedaan voor het organiseren van evenementen.

Festivals en evenementen groeien in aantal en omvang. Daarmee nemen ook de invloed van die evenementen op de leefomgeving en de bezwaren van de omgeving toe. Het organiseren van evenementen kan dus voor de nodige hoofdbrekens zorgen. Regelmatig worden gemeenten op de vingers getikt door de rechter vanwege onvoldoende borging van evenementen in het bestemmingsplan of in een omgevingsvergunning strijdig gebruik. In het artikel worden de lessen die daaruit geleerd kunnen worden met betrekking tot evenementenvergunningen, omgevingsvergunningen en bestemmingsplannen besproken, zodat voorkomen kan worden dat een evenement niet door kan gaan.

Bron: ROmagazine, jaargang 34, nr. 4, ‘Voorkom dat het feest in het water valt! Omgevingsrechtelijke do's en don'ts voor het houden van festivals en evenementen’

Deel dit artikel via LinkedIn en e-mail

Social tags

Contact

Laura van der Meulen
Laura van der Meulen