Home Kennis Eerste juridisch certificaat voor blockchaintoepassing in de zorg

Eerste juridisch certificaat voor blockchaintoepassing in de zorg

1 oktober 2017

Op 28 september 2017 vond de Blockchain Future of Trust Summit plaats. Tijdens deze bijeenkomst ontving Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, van Pels Rijcken het eerste juridisch certificaat voor een blockchaintoepassing in de zorg.

'Mijn Zorg Log'

In een samenwerking met het Zorginstituut Nederland (ZIN) en de Nederlandse blockchainspecialist Ledger Leopard hebben onze advocaten Sandra van Heukelom, Jeroen Naves en Marte van Graafeiland gedurende het gehele ontwikkeltraject van de blockchaintoepassing 'Mijn Zorg Log' de juridische eisen in kaart gebracht. Door voortdurend oog te houden voor de technische wensen en mogelijkheden enerzijds en de verschillende juridische aspecten anderzijds, is een blockchaintoepassing ontstaan die baanbrekend is op het gebied van privacy. Binnen de toepassing wordt uiterst zorgvuldig omgegaan met de kwetsbare informatie van zorgbehoevenden terwijl het karakter van de blockchain eveneens intact blijft. 'Mijn Zorg Log' voldoet aan wet- en regelgeving en is, voor zover bekend, de eerste blockchain die juridisch is getoetst.

Whitepaper Blockchain

Pels Rijcken adviseert bij de ontwikkeling van meerdere blockchaintoepassingen over de verschillende juridische aspecten. De belangrijkste juridische bevindingen hebben wij vastgelegd in een whitepaper, die u via onze website kunt aanvragen.

* UPDATE: Award Winning

Op 31 oktober werden de winnaars van de Computable Awards 2017 bekend gemaakt. Het Zorginstituut Nederland ontving voor 'Mijn Zorg Log' de award voor ICT-project van het Jaar in de Zorg.

Verder lezen

Wilt u meer lezen over blockchain in de zorg, 'Mijn Zorg Log' en het certificaat?

Deel dit artikel via LinkedIn en e-mail