Home Kennis Beyond Data – juridische aspecten van datagebruik

Beyond Data – juridische aspecten van datagebruik

23 maart 2018
Janneke Verburg

Mede door innovatieve ontwikkelingen wordt de rol van data in onze samenleving steeds belangrijker. Maar wat is de juridische betekenis van data? Welke rol speelt het privacyrecht bij het vrije gebruik van data? Hierover schreef Jeroen Naves een blog. Ook spreekt Jeroen op 29 maart 2018 op het internationale congres Beyond Data.

Data neemt een steeds belangrijker rol in onze samenleving in. Door innovatieve ontwikkelingen zoals blockchain, smart cities, artificële intelligentie (AI) en robotica zal de hoeveelheid data en het belang ervan alleen nog maar toenemen. De juridische status van data is echter beperkt; je kunt er geen eigenaar van zijn. Het vrije gebruik van data in een smart city biedt kansen, maar moet – om deze kansen te kunnen benutten – wel gereguleerd worden. Welke mogelijkheden biedt het recht? En wat is de impact van het privacyrecht? Lees er meer over in het blogbericht dat Jeroen Naves schreef ter gelegenheid van het Beyond Data-congres.

Beyond Data-congres

Op 29 maart 2018 organiseert de gemeente Eindhoven het internationale congres Beyond Data. Tijdens dit congres komen overheden en stakeholders samen om ervaringen en te delen, ideeën te genereren en oplossingen voor praktijksituaties te bieden. Pels Rijcken is partner van dit congres en zal een keynote speech en enkele sessies verzorgen:

  • Jeroen Naves is keynote speaker over het onderwerp ‘How to overcome legal challenges in an innovative environment and improve your chance of success’
  • Jeroen neemt deel aan de sessie: 'Can you become a Smart City faster? Use the Smart City StarterK!t now!'
  • Daan Corver is voorzitter van een rondetafelsessie ‘Current challenges with sensor data’

Bent u geïnteresseerd?

  • Programma Beyond Data 
  • Met 20% korting naar Beyond Data: gebruik deze link (alleen geldig voor nog niet geboekte tickets)
Deel dit artikel via LinkedIn en e-mail

Contact

Janneke Verburg
Janneke Verburg