Home Expertise Aanbestedingsrecht

Aanbestedingsrecht

Met meer dan 20 advocaten is de sectie veruit de grootste gespecialiseerde speler in Nederland. De sectie dekt inkoop op ieder gebied en is als geen ander bekend met publiek-publieke samenwerkingsvormen.

Aanbestedingsgeschillen

De advocaten van het aanbestedingsteam treden op in meer dan 80 aanbestedingsgeschillen per jaar. En met succes: het merendeel van de zaken wordt gewonnen.

Aanbestedingsdocumenten

Het team heeft ook unieke ervaring in het opstellen en beoordelen van aanbestedingsdocumenten. Voor Design & Construct-, DBFM(O)- en PPS-contracten voor de grootste projecten in Nederland en voor grote ICT-projecten. Enkele voorbeelden: HSL, Tweede Coentunnel, A15, Maasvlakte-Vaanplein, Schiphol-Amsterdam-Almere en Kilometerprijs.

De Staat, de Randstedelijke provincies, de vier grote gemeenten, waterschappen, zorginstellingen, universiteiten en vele andere publieke opdrachtgevers zijn cliënt. Hierdoor lopen de advocaten van de sectie voorop in de begeleiding van juridisch, technisch en politiek complexe aanbestedingen en hebben zij een goed gevoel voor de specifieke publieke component.

 Aanbevelingen


"The firm is very professional. Lawyers in the procurement practice understand their profession. They know the do’s and don’ts of the State. They are very well informed of the latest changes on procurement field. Due to their enormous experience and fair advice, the State of The Netherlands (almost) never loses a case in court." -
The Legal 500, 2024
"The team has proven unique knowledge of the public procurement rules." - The Legal 500, 2024
"The individuals stand out in knowledge and experience. They are always available when you need them and are also very good advocates in the courtroom."
- The Legal 500, 2023