Home Expertise Aanbestedingsrecht

Aanbestedingsrecht

Met meer dan 20 advocaten is de sectie veruit de grootste gespecialiseerde speler in Nederland. De sectie dekt inkoop op ieder gebied en is als geen ander bekend met publiek-publieke samenwerkingsvormen.

Aanbestedingsgeschillen

De advocaten van het aanbestedingsteam treden op in meer dan 80 aanbestedingsgeschillen per jaar. En met succes: het merendeel van de zaken wordt gewonnen.

Aanbestedingsdocumenten

Het team heeft ook unieke ervaring in het opstellen en beoordelen van aanbestedingsdocumenten. Voor Design & Construct-, DBFM(O)- en PPS-contracten voor de grootste projecten in Nederland en voor grote ICT-projecten. Enkele voorbeelden: HSL, Tweede Coentunnel, A15, Maasvlakte-Vaanplein, Schiphol-Amsterdam-Almere en Kilometerprijs.

De Staat, de Randstedelijke provincies, de vier grote gemeenten, waterschappen, zorginstellingen, universiteiten en vele andere publieke opdrachtgevers zijn cliënt. Hierdoor lopen de advocaten van de sectie voorop in de begeleiding van juridisch, technisch en politiek complexe aanbestedingen en hebben zij een goed gevoel voor de specifieke publieke component.

 Aanbevelingen

"The individuals stand out in knowledge and experience. They are always available when you need them and are also very good advocates in the courtroom." - The Legal 500, 2023