Home Evenementen Bijeenkomst actualiteiten onteigening

Bijeenkomst actualiteiten onteigening

31 oktober 2018

Op dinsdagmiddag 28 oktober 2014 organiseren Pels Rijcken en Kendes Rentmeesters & Adviseurs de bijeenkomst 'Actualiteiten onteigening' op het kantoor van Pels Rijcken in Den Haag.

Om u alvast een indruk te geven van deze bijzondere middag, staan hieronder de workshops waarvoor u zich kunt inschrijven (maximaal 2). Deelname is kosteloos.

Gedogen of onteigenen?
Hans Dorenbosch en Monique Rus behandelen aan de hand van een aantal stellingen en recente jurisprudentie welke overwegingen een rol kunnen spelen bij de vraag of bij de aanleg of wijziging van waterstaatswerken een gedoogplicht kan worden opgelegd dan wel of onteigening het aangewezen instrument is. Ook wordt gekeken wat de consequenties van die keuze zijn voor de schadeloosstelling.

Derdebelanghebbenden in het onteigeningsrecht
Wie kunnen er derdebelanghebbenden zijn in het onteigeningsrecht en op welke schadevergoeding kunnen zij aanspraak maken? Onder meer de positie van de hypotheekhouder en het leerstuk 'vereenzelviging' passeren de revue bij deze interessante workshop, die wordt gegeven door Jurre Jansens van Gellicum en Ruben Wiegerink.

Eliminatie van bestemmingen: de stand van zaken
Aan de hand van een fictieve casus behandelen Albert van Gellicum en Jelmer Procee vanuit hun expertise recente jurisprudentie over de eliminatie van (waardevermeerderende) bestemmingen. Bijzondere aandacht is er voor de taxatie van de schadeloosstelling na eliminatie (verwachtingswaarde).

Wilt u meer informatie over de bijeenkomst of wilt u zich aanmelden? Neemt u dan contact op met Monique Rus of Jelmer Procee.