Home Kennis Nieuwe baan na reorganisatieontslag met keuzeoptie ontslagvergoeding

Nieuwe baan na reorganisatieontslag met keuzeoptie ontslagvergoeding

28 juni 2016
Sanne Timmermans

Rolcontainerfabriek Hoza Logistic Solutions uit het Groningse Scheemda heeft in samenwerking met de vakbond een slimme constructie bedacht. Bij Hoza recyclen ze niet alleen hun materialen, maar wordt ook aan 18 boventallige werknemers een nieuwe kans geboden.

De boventallige werknemers krijgen bij hun ontslag de keuze: (i) ofwel zij ontvangen een volledige ontslagvergoeding volgens de voorwaarden van het Sociaal Plan, (ii) ofwel zij krijgen een nieuwe vaste baan bij een andere organisatie met toekenning van de helft van de ontslagvergoeding. De andere helft van die vergoeding wordt door Hoza uitgekeerd aan de nieuwe werkgever. Dit biedt niet alleen perspectief voor de werknemers, maar is ook voordelig voor Hoza en de nieuwe werkgever. Dat het enthousiasme groot is, blijkt ook wel, nu zich volgens de berichtgeving van het Financieel Dagblad van 23 juni 2016 op dat moment al vier bedrijven hadden gemeld om het Hoza-personeel over te nemen.

Gelet op het succes van deze constructie, zullen in de toekomst wellicht meer bedrijven bij een reorganisatie een dergelijke optie in hun Sociaal Plan wensen op te nemen. Wij denken hierbij graag mee.

Bron: “Hoza biedt nieuwe baan aan in ruil voor helft van de ontslagvergoeding”, Financieel Dagblad, 23 juni 2016.

Deel dit artikel via LinkedIn en e-mail

Contact

Sanne Timmermans
Sanne Timmermans