Home Mensen Emmeline van Heukelem

Emmeline van Heukelem

Bestuurslid Directeur Risk and Compliance

Emmeline van Heukelem is sinds 1 januari 2023 bestuurslid van Pels Rijcken. Daarvoor was ze sinds 1 maart 2022 bij Pels Rijcken directeur Risk and Compliance. In haar functie zal Emmeline verder invulling geven aan de inrichting van de nieuwe afdeling Risk and Compliance en de naleving van wet- en regelgeving, gedragsregels, integriteit en risicomanagement.

Emmeline werkte de afgelopen negen jaar als toezichthouder, aanvankelijk bij De Nederlandsche Bank (DNB) en sinds 2015 bij de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt. Als Principal Supervisor werkte zij aan een breed scala aan issues op het gebied van governance en compliance in de financiële sector. Namens ECB werkte zij tevens een jaar bij de Europese Bankautoriteit (EBA) in Parijs om beleid te coördineren op het gebied van integriteit. Voorts werkte Emmeline ruim vijf jaar als advocaat in de fusie- en overname praktijk. Zij startte haar loopbaan bij De Brauw Blackstone Westbroek.

Emmeline verzorgde in de loop der jaren diverse trainingen bij DNB, ECB, EBA en aan de Universiteit Leiden. Met haar kennis en ervaring draagt Emmeline bij aan het verder vormgeven en uitbouwen van haar bestuursportefeuille Governance, Risk en Compliance om die aan de hoogste standaarden binnen de advocatuur te laten voldoen.

Voor een kennismaking of bij vragen, neem graag rechtstreeks contact op.