Home Expertise Openbaar vervoerrecht

Openbaar vervoerrecht

Mobiliteitsvraagstukken, waarop het openbaar vervoerrecht van toepassing is, hebben in het algemeen een multidisciplinair karakter.

Het team Openbaar vervoerrecht van Pels Rijcken bestaat dan ook niet alleen uit specialisten op het gebied van publiek vervoerrecht, maar ook uit deskundigen op het gebied van aanbestedingsrecht, subsidierecht en contractenrecht. Vanwege de jarenlange succesvolle onderlinge samenwerking is het team goed op elkaar ingespeeld.

De diverse juridische expertise is een vereiste. Daarnaast moet goed worden samengewerkt met experts van de opdrachtgever, en anderen zoals vervoerkundigen en financieel specialisten. Het team heeft ruime praktijkervaring met dergelijke multidisciplinaire samenwerkingen. Hierdoor kan Pels Rijcken optimaal voldoen aan de wensen en eisen van vervoersautoriteiten en andere overheden bij het begeleiden van het oplossen van mobiliteitsvraagstukken.

Het team Openbaar vervoerrecht is onder meer betrokken bij het verlenen van de nieuwe vervoerconcessie door de Rijksoverheid aan de NS, het verlenen van een nieuwe multimodale vervoerconcessie door de Provincie Limburg, de procedures rondom het verlenen van de concessie voor de Waddenveren, de samenwerking tussen de NS en HTM en het oplossen van problemen rondom de OV-chipkaart.