Home Evenementen Access to Justice: Pels Rijcken stelt fonds beschikbaar voor betekenisvolle bijdragen aan toegang tot het recht

Access to Justice: Pels Rijcken stelt fonds beschikbaar voor betekenisvolle bijdragen aan toegang tot het recht

7 november 2024

Met het fonds wil Pels Rijcken activiteiten bevorderen die het gemakkelijker maken voor mensen om hun rechtspositie te bepalen of om hun recht te halen. Heb je een project dat de toegang tot het recht bevordert? Schrijf je dan in en maak kans op een geldprijs van €20.000!

Waarom Access to Justice?

Individuen of kleinere ondernemers kunnen het om veel redenen lastig vinden om hun rechtspositie te bepalen en/of juridische stappen te zetten, ondanks dat het bestaande rechtsstelsel daar de mogelijkheid toe biedt. Dat kan komen omdat ze onvoldoende toegang hebben tot objectief betrouwbare informatie over hun juridische positie, omdat ze onvoldoende handelingsvaardigheid ervaren, onvoldoende toegang hebben tot advies en/of ondersteuning, onvoldoende financiële middelen, tijd of energie hebben, gevoelens van ongemak, angst of schaamte ervaren of onvoldoende vertrouwen hebben in het bestaande rechtsstelsel. Dit kan door specifieke groepen, zoals jongeren dan wel minder zelfredzame of anderszins kwetsbare individuen, anders worden ervaren of aangepakt.

Met het fonds wil Pels Rijcken projecten of activiteit bevorderen die de toegang tot het recht (in ruime zin) verbeteren, ongeacht afkomst, positie of rechtsvraag.

Heb je een idee hiervoor of ben je al bezig met een concreet project? Meld je dan zo snel mogelijk aan voor de financiële bijdrage.

Access to Justice inschrijvingsvoorwaarden

Je kunt je inschrijven voor het fonds:

  • als jij of jouw bedrijf is gevestigd in regio Zuid-Holland óf
  • als je weliswaar niet in regio Zuid-Holland bent gevestigd, maar een project of activiteit uitvoert of wil gaan uitvoeren dat/die de toegang tot het recht in Zuid-Holland bevordert.

Het complete reglement voor de financiële bijdrage uit Acces to Justice vind je onderaan deze pagina.

Jury

Een deskundige jury beoordeelt de door de inschrijvers voorgestelde projecten.

De financiële bijdrage uit is een geldprijs van €20.000, maar de mogelijkheid bestaat dat er bij gelijke geschiktheid twee winnaars worden aangewezen die ieder €10.000 ontvangen.

De financiële bijdrage wordt uitgereikt op ImpactFest op 7 november 2024 in de Fokker Terminal in Den Haag.

ImpactFest

ImpactFest is het jaarlijkse evenement van ImpactCity Den Haag. Het event is in 9 jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal “must-attend” evenement in de wereld van impact.

ImpactCity is één van Europa’s leidende ecosystemen voor organisaties die ‘doing good and doing business’ combineren. Met ImpactCity faciliteert de Gemeente Den Haag ondernemers en andere impactmakers met innovatieve oplossingen bij het starten en opschalen van hun bedrijf.

Op 7 november organiseert ImpactCity de 9e editie van ImpactFest. Het programma is dit jaar gericht op gericht op vier cruciale thema's:

  • Energy & Oceans
  • Food & Agriculture
  • Climate Justice
  • Circular Economy & Resources

Wil jij dit evenement bijwonen? Bezoek dan de website van ImpactFest.

Reglement Access to Justice

Wil jij je inschrijven voor het fonds? Download hier het reglement.

Downloaden

Locatie

Fokker Terminal
Binckhorstlaan 249
2516 BB Den Haag
Google Maps

Deel dit artikel via LinkedIn en e-mail