Home Expertise Gereguleerde markten

Gereguleerde markten

Wij zijn een toonaangevend advocatenkantoor voor gereguleerde markten. Door onze kennis van de regels én onze ruime M&A-ervaring onderscheiden we ons in deze markten en kunnen wij u optimaal van dienst zijn. De advocaten van het Corporate/M&A-team van Pels Rijcken hebben uitgebreide ervaring met het begeleiden van (M&A-)transacties in gereguleerde markten. Met name in de sectoren energie, financiële instellingen, zorg en telecom. Onze cliënten zijn zowel private als publieke partijen. Wij adviseren onder meer over fusies en overnames, herstructureringen, joint ventures, (staats)deelnemingen en de omgang met toezichthouders.

Energietransitie

Eén van onze speciale aandachtsgebieden binnen de gereguleerde markten is de energietransitie, op dit moment een belangrijk thema. Wij adviseren (inter)nationale ondernemingen bij het opzetten van joint ventures en het uitrollen van nieuwe, innovatieve businessmodellen. Daarnaast adviseren wij de Nederlandse staat en diverse ministeries, provincies en gemeenten over Corporate/M&A in het kader van de energietransitie.

Zorg

In de zorgsector komen complexe vraagstukken samen. Onze advocaten en notarissen hebben jarenlange ervaring in deze sector en staan regelmatig zorgaanbieders (zowel cure als care), toeleveranciers, financiers (zorgverzekeraars en medische schadeverzekeraars) en brancheorganisaties bij, evenals de Staat. Daarbij wordt geadviseerd over governancevraagstukken, disstress en crisis en worden fusies en samenwerkingsverbanden gerealiseerd. Digitale transformatie in de zorg is daarbij een belangrijk aandachtsgebied. Wij zijn recent betrokken geweest bij de faillissementen van MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen, de overname van zorgresidenties door Domus Magnus en de totstandkoming van de samenwerking Respect Wonen Zorg Welzijn. Daarnaast adviseerde wij Florence over de governance.