Home Nieuws Wijziging tracébesluit weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere (SAA) onherroepelijk

Wijziging tracébesluit weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere (SAA) onherroepelijk

1 november 2013

Op 30 oktober 2013 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan over drie beroepen tegen het tracébesluit Weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (2013). Twee beroepen zijn ongegrond verklaard en één beroep niet ontvankelijk, waarmee dit tracébesluit onherroepelijk is.

Met dit nieuwe tracébesluit wijzigt de minister het eerdere tracébesluit uit 2011 op een aantal onderdelen. Hiermee is de weg vrij om deze wijzigingen in het tracébesluit binnen de huidige planning door te voeren. Langs de A10 en A1 bij Diemen worden geluidsschermen verhoogd in plaats van de verhoging van de geluidsschermen bij de Zeeburgerbrug. De geluidsschermen langs de A1 in de Bloemendalerpolder worden ook aangepast. Daarnaast wordt de zogenoemde verbindingsboog van de A1 vanaf 't Gooi naar de A6 richting Almere, bij knooppunt Muiderberg, verschoven en wordt de inrichting van de toekomstige Gaasperdammertunnel op de A9 gewijzigd.

De Minister van Infrastructuur en Milieu wordt in deze zaak bijgestaan door Liesbeth Schippers, Hanny Geerdink, Roelof Reinders en Jan van der Ven.

Bron: ABRvS 30 oktober 2013, nr. 201304538/1/R6