Home Nieuws Pels Rijcken wint Gouden Zandloper-awards voor Beste Innovatie en Best Dressed Lawyer

Pels Rijcken wint Gouden Zandloper-awards voor Beste Innovatie en Best Dressed Lawyer

30 maart 2018

Tijdens de 13e editie van de Gouden Zandlopers, een initiatief van Sdu, worden awards op het gebied van groei en innovatie binnen de advocatuur uitgereikt door een vakjury. Advocaten- en notarissenkantoor Pels Rijcken is bijzonder trots op de twee door haar gewonnen awards.

Met het Juridisch innovatiecertificaat heeft advocaten- en notarissenkantoor Pels Rijcken de Gouden Zandloper-award voor Beste Innovatie 2018 gewonnen. Door juridische vragen al in de eerste fase van een innovatietraject te beantwoorden, wordt duidelijkheid gecreëerd. Daardoor komen innovaties van overheden en bedrijven in een stroomversnelling. Volgens de jury is het certificaat 'heel slim bedacht'.

Jeroen Naves, advocaat in expertteam Digitale Transformatie, bevestigt de noodzaak om juristen direct vanaf de start bij innovatieprojecten te betrekken. "Het gebruik van innovatieve technologieën biedt veel kansen, zowel maatschappelijk als commercieel. Onze ervaring is dat deze kansen optimaal benut kunnen worden als vanaf de begin van de implementatie een juridische partner betrokken is die de ontwikkelingen benadert vanuit de juridische mogelijkheden in plaats van juridische beperkingen. Daarmee voorkomen we dat juristen als klassieke showstoppers worden gezien en maken we innovatie juridisch wél mogelijk". Sandra van Heukelom-Verhage, teamleider Digitale Transformatie, vult aan: "Namens ons hele team ben ik trots dat niet alleen zoveel cliënten de toegevoegde waarde zien van ons Juridisch innovatiecertificaat, maar dat een heuse vakjury dit ook beaamt".

Louisa Engels, advocaat bouw- en aanbestedingsrecht en ook onderdeel van het expertteam Digitale Transformatie, nam de Gouden Zandloper-award voor Best Dressed Lawyer in ontvangst. Uit het juryrapport: 'Haar kledingstijl is modieus, vrouwelijk, sprankelend, ieder seizoen anders en toch altijd zakelijk en passend voor de gelegenheid. Zij laat zien dat kantoorkleding niet formeel, te degelijk of ouderwets hoeft te zijn. Het is bijna zonde dat zij in de rechtbank haar toga aan moet, maar gelukkig procedeert zij ook regelmatig bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw.'

Het expertteam Digitale Transformatie van Pels Rijcken groeit hard en bestaat inmiddels uit bijna 20 man/vrouw. Gezamenlijk maken zij een toenemend aantal innovaties mogelijk voor een eveneens groeiende groep cliënten.