Home Nieuws Pels Rijcken stelt twee nieuwe partners aan per 1 januari 2015

Pels Rijcken stelt twee nieuwe partners aan per 1 januari 2015

5 januari 2015

Karlijn Teuben en Daniëlle Roelands-Fransen zijn per 1 januari 2015 benoemd tot partner bij Pels Rijcken. Karlijn Teuben is specialist op het gebied van civiele cassaties en litigation. Daniëlle Roelands-Fransen is specialist op het gebied van ruimtelijk ordeningsrecht, milieurecht en omgevingsrecht.

Karlijn Teuben is sinds 2004 werkzaam bij Pels Rijcken. Zij heeft zich sindsdien gespecialiseerd in civiele cassaties en litigation. Karlijn richt zich daarbij vooral op (overheids)aansprakelijkheid, schadevergoeding en verzekering, en internationaal recht. Daarnaast is Karlijn expert op het gebied van burgerlijk procesrecht. Zij doceert en publiceert hierover regelmatig, ook via blogs op Cassatieblog.nl.

Daniëlle Roelands-Fransen is sinds 2010 aan Pels Rijcken verbonden. Zij adviseert en procedeert veelvuldig in grootschalige ruimtelijke projecten zoals de aanleg en uitbreiding van wegen en gebiedsontwikkelingen: projecten die vaak politiek gevoelig liggen en waar verschillende disciplines - bestuurlijk, juridisch en technisch - samenkomen. Naast de rijksoverheid rekent zij ook gemeenten, provincies, bedrijven en projectontwikkelaars tot haar cliënten. Haar expertise deelt Roelands-Fransen graag met anderen via publicaties. Ook schrijft ze regelmatig blogs op bloggebiedsontwikkeling.nl en is ze een graag geziene gastdocent en inleider.

Karlijn Teuben: "Pels Rijcken is hét toonaangevende kantoor op cassatiegebied in Nederland. Door het hoge niveau van de zaken die wij behandelen en onze positie in de markt ben ik er trots op dat ik bij dit kantoor werk. Als partner wil ik onze cassatiepraktijk nog verder uitbouwen en een bijdrage blijven leveren aan het succes van kantoor."

Daniëlle Roelands-Fransen: "Pels Rijcken heeft een vooraanstaande praktijk op het gebied van omgevingsrecht, waarbij inhoud wordt gecombineerd met een pragmatische aanpak. Dat past goed bij mij. Graag draag ik daarom bij aan het nog meer versterken van onze positie binnen de verschillende sectoren. Daarnaast vind ik het een uitdaging om als partner ook op een andere manier betrokken te zijn bij kantoor."

Alain de Jonge (partner en bestuursvoorzitter bij Pels Rijcken): "Daniëlle en Karlijn hebben zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot expert op hun vakgebied en hebben beiden een bloeiende praktijk opgebouwd. Met de benoeming van Daniëlle en Karlijn voegen we twee ambitieuze en talentvolle advocaten aan de partnergroep van Pels Rijcken toe. Ik ben ervan overtuigd dat zij in staat zijn onze positie in de markt verder uit te bouwen en nieuwe cliënten aan kantoor te binden. Pels Rijcken bestendigt met deze benoemingen ook haar leidende positie op het gebied van diversiteit: van de grotere advocatenkantoren in Nederland heeft Pels Rijcken het grootste percentage vrouwelijke partners."