Home Nieuws Pels Rijcken start Wob-servicedesk voor overheden

Pels Rijcken start Wob-servicedesk voor overheden

2 september 2013

Vandaag lanceert Pels Rijcken de Wob-servicedesk voor overheden. Bestuurders en ambtenaren kunnen daar terecht met al hun vragen over de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Transparantie en openbaarheid van bestuur zijn in onze democratie onmisbaar. De Wob moet garanderen dat onder de overheid berustende informatie voor iedereen toegankelijk is, tenzij er goede redenen zijn die zich verzetten tegen openbaarheid. Helaas blijken er steeds meer oneigenlijke Wob-verzoeken te worden ingediend. Verzoeken waarvoor de wet niet is bedoeld.

Pels Rijcken biedt bestuurders en ambtenaren een Wob-servicedesk aan. Zij kunnen hier terecht met al hun vragen over de Wob. Pels Rijcken wil hen daarmee ondersteunen bij Wob-vragen die in de praktijk spelen.

Een team van drie gespecialiseerde advocaten is beschikbaar voor het beantwoorden van vragen over de Wob. Praktisch adviseren staat hierbij voorop. Aan de telefonische adviezen van de servicedesk zijn geen kosten verbonden. De Wob-servicedesk is te bereiken via telefoonnummer 070 515 3477.

Elisabeth Pietermaat, partner bij Pels Rijcken: "De Wob heeft als uitgangspunt dat overheidsinformatie in principe openbaar is. Dat is noodzakelijk voor de transparantie in onze democratie. Het is van groot belang dat de Wob op de juiste manier wordt toegepast in de dagelijkse praktijk, zeker nu soms van misbruik blijkt."

Grote deskundigheid op het gebied van de Wob

De Wob-servicedesk bestaat uit drie advocaten met grote deskundigheid op het gebied van de Wob: Elisabeth Pietermaat, Jean-Paul Heinrich en Marije Batting. Voor hen bevat de Wob geen geheimen door hun jarenlange ervaring met deze wet.