Home Nieuws Pels Rijcken staat gemeente Rotterdam bij inzake Schiekadeblok

Pels Rijcken staat gemeente Rotterdam bij inzake Schiekadeblok

7 september 2015

De gemeente Rotterdam, LSI en FGH Bank hebben de erfpachtmaatregel en de overige overeenkomsten ten aanzien van de ontwikkeling van het Schiekadeblok beëindigd. Dat maakt de gemeente bekend.

In 2009 heeft de gemeente de erfpachtmaatregel toegepast op de ontwikkeling van het gebied rondom het Schiekadeblok. Door de kredietcrisis en vermindering van de kredietcapaciteit van banken kon de bouwsector haar projecten onvoldoende financieren.

De gemeente heeft daarom in 2009 het initiatief genomen om de bouwsector te stimuleren met de zogenoemde erfpachtmaatregel. LSI was één van de betrokken partijen die hiervoor in aanmerking kwam. De gemeente kocht de grond van de ontwikkelaar en gaf deze weer in erfpacht uit aan diezelfde ontwikkelaar.

Met het beëindigen van de overeenkomst komt de grond onder de locatie Schiekadeblok en het gebouw Schieblock nu volledig in eigendom van de gemeente. De exploitatie van het Schieblock zal door de gemeente worden voortgezet. Concreet betekent dit dat de gemeente Rotterdam verhuurder van het Schieblock wordt en de reeds lopende huurcontracten overneemt.

De gemeente Rotterdam werd bijgestaan door van der Kamp, Jelmer Procee en Jorrit van der Weide.