Home Nieuws Pels Rijcken opent haar deuren voor Rotterdamse scholieren tijdens Dag van de Duurzaamheid

Pels Rijcken opent haar deuren voor Rotterdamse scholieren tijdens Dag van de Duurzaamheid

8 oktober 2013

Op donderdag 10 oktober aanstaande opent Pels Rijcken haar deuren voor Rotterdamse MBO scholieren om tijdens de Dag van de Duurzaamheid een ‘snuffelstage’ te lopen.

De 15 scholieren van ROC's uit Rotterdam lopen op 10 oktober een dag mee met diverse ondersteunende afdelingen binnen Pels Rijcken, zoals catering, secretariaat, receptie, bibliotheek of beveiliging. De leerlingen worden intensief begeleid door medewerkers van het kantoor. Op deze dag krijgen de scholieren een indruk van de mogelijkheden die voorhanden zijn binnen een advocatenkantoor. De leerlingen sluiten de dag af met een bijeenkomst in de stijl van het programma 'College Tour', waarbij ze aan twee advocaten van het kantoor alle mogelijke vragen kunnen stellen.

De snuffelstage ligt in lijn met het thema 'educatie' dat voor de MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)-activiteiten van Pels Rijcken de komende drie jaren leidend is. Bij de gemeente Rotterdam staat - naast educatie - het creëren van kansen op de arbeidsmarkt centraal. Hiermee draagt de gemeente bij aan een economisch en sociaal gezondere stad. De social return van Pels Rijcken aan de gemeente Rotterdam is dan ook een mooie aanleiding om op de Dag van de Duurzaamheid de handen ineen te slaan.

Vorig jaar heeft Pels Rijcken op de Dag van de Duurzaamheid ruim 1.100 kinderboeken opgehaald voor Nationaal Fonds Kinderhulp. Uit deze boeken werd voorgelezen aan kinderen van Haagse achterstandsscholen. De Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van Urgenda.