Home Nieuws Pels Rijcken neemt zitting in strategieteam Dutch Blockchain Coalition

Pels Rijcken neemt zitting in strategieteam Dutch Blockchain Coalition

6 februari 2018

Advocaten- en notarissenkantoor Pels Rijcken is als kernpartner toegetreden tot de Dutch Blockchain Coalition. Pels Rijcken was in 2017 al supportpartner van de Dutch Blockchain Coalition.

De Dutch Blockchain Coalition is een unieke samenwerking tussen publieke en private partijen, waarbinnen gewerkt wordt aan het creëren van voorwaarden voor betrouwbare en maatschappelijk geaccepteerde blockchaintoepassingen. Eerder leverde Pels Rijcken al een belangrijke bijdrage aan het door de Dutch Blockchain Coalition gepubliceerde rapport 'Smart contracts als specifieke toepassing van de blockchaintechnologie', waarbij onder andere vragen rondom wet- en regelgeving beantwoord werden.

Sandra van Heukelom-Verhage, advocaat-partner bij Pels Rijcken en teamleider van het expertteam Digitale Transformatie: "Door nu ook onderdeel te zijn van het strategieteam van de Dutch Blockchain Coalition werken we direct mee aan de ontwikkeling van maatschappelijke innovatie. Dit past geheel bij de ambitie van Pels Rijcken om het Nederlandse innovatieklimaat te verbeteren. Wij geloven dat innoveren juridisch wél kan. Onze advocaten volgen daarom IT- en programmeercursussen om vanaf  het begin van het innovatieproces mee te kunnen werken aan het ontwikkelen van een blockchaintoepassing die voldoet aan wet- en regelgeving."

René Penning de Vries, voorzitter van de Dutch Blockchain Coalition, is verheugd over Pels Rijcken als nieuwe toetreder. "Met de kennisinjectie van deze nieuwe partner zijn wij heel blij. Dit stelt ons in staat de noodzakelijke fundamenten van blockchain zoals sterke identiteiten, passende wet- en regelgeving en een sterke human capital agenda nog beter van de grond te krijgen. Bovendien is Sandra van Heukelom-Verhage een uitstekende ambassadeur die inspirerend kan vertellen over de diverse toepassingen ervan en hoe we Nederland blockchain-klaar kunnen maken."

Kijk voor meer informatie op www.dutchdigitaldelta.nl/blockchain en www.pelsrijcken.nl/blockchain.