Home Nieuws Pels Rijcken feliciteert ZIN met de Computable Award 2017

Pels Rijcken feliciteert ZIN met de Computable Award 2017

1 november 2017

Pels Rijcken feliciteert Zorginstituut Nederland met het winnen van de Computable Award 2017 voor beste ict-project van het jaar in de zorg.

1 november 2017 - Ict-vakblad Computable heeft Mijn Zorg Log van Zorginstituut Nederland gisteravond uitgeroepen tot winnaar in de categorie Beste ICT-project van het Jaar in de Zorg. 

In totaal waren vijf projecten genomineerd. De blockchainoplossing Mijn Zorg Log werd eerste op basis van het oordeel van de vakjury van de Computable Awards en de stem van het grote publiek. Zorginstituut Nederland heeft Mijn Zorg Log samen met LedgerLeopard en Pels Rijcken ontwikkeld. Mijn Zorg Log is juridisch getoetst en heeft daarvoor het juridische blockchaincertificaat van Pels Rijcken ontvangen.

Concrete oplossing in plaats van uitvoerig rapport Peter Snaterse van Zorginstituut Nederland: "Een prijs als deze winnen is een erkenning voor onze aanpak. We hebben er bewust voor gekozen om een concrete oplossing te bouwen met blockchaintechnologie, in plaats een uitvoerig rapport te schrijven over hoe het zou kunnen werken.

Op deze manier ondervinden we samen met partijen in de zorg en ondersteuning hoe de zorg eruit kan zien wanneer je blockchain toepast. We maken direct tastbaar wat het kan betekenen.

Het is verrassend dat er zo veel mogelijk is wat voorheen niet kon. Administratieve processen kunnen echt anders ingericht worden, en nog belangrijker: de burger krijgt meer regie over zijn gegevens. We komen tot dit eindresultaat doordat we al in een vroegtijdig stadium juristen, techneuten en mensen met kennis over het zorgproces samen laten werken."

Waarom blockchain in de zorg? In de zorg worden veel gegevens vastgelegd en uitgewisseld over patiënten en cliënten. Vertrouwen en betrouwbaarheid zijn daarbij essentieel. Dat vastleggen en uitwisselen kan worden gezien als transactie. En dat kan blockchain goed. Blockchain heeft als grootste voordeel dat het mogelijk wordt om eenduidig vast te leggen wie, wat, wanneer, en in welke rol heeft gedaan binnen het netwerk van de cliënt.

Op die manier hebben diverse partijen toegang tot dezelfde set van gelinkte gegevens. De verantwoordelijkheden binnen het netwerk zijn daarbij duidelijk voor álle deelnemers. Het netwerk is bijzonder veilig door de met elkaar verbonden versleutelingen van personen en data. En bovendien heeft de persoon waaraan de zorg is of wordt geleverd dus inzicht én regie over zijn complete zorgproces.

Meer weten over het juridisch blockchaincertificaat? Kijk op deze pagina voor meer informatie.