Home Nieuws Pels Rijcken en gemeente Eindhoven versterken elkaar bij doorontwikkeling en digitalisering samenleving naar smart society

Pels Rijcken en gemeente Eindhoven versterken elkaar bij doorontwikkeling en digitalisering samenleving naar smart society

11 oktober 2018

Op donderdag 11 oktober 2018 zijn de gemeente Eindhoven en Pels Rijcken een samenwerkingsovereenkomst getekend. Partijen zijn een strategisch partnership aangegaan op het gebied van innovatie, technologie en digitale transformatie. Pels Rijcken en de gemeente Eindhoven zijn ervan overtuigd dat zij elkaar kunnen versterken als het gaat om de doorontwikkeling en digitalisering van de samenleving naar een smart society.

Brainport Eindhoven is koploper op het terrein van innovatie en nieuwe technologieën. In die context werkt de gemeente Eindhoven met verschillende partners aan diverse  vooruitstrevende initiatieven om maatschappelijke vraagstukken van een mogelijke oplossing te voorzien. Door het strategisch partnership kan Eindhoven de positie als dé hightech-, design- en kennisstad van Nederland verder uitbouwen. Pels Rijcken is binnen de juridische dienstverlening thought leader op het gebied van digitalisering en innovatie. Partijen hopen met deze  samenwerking elkaars positie te versterken door samen antwoorden te vinden op de juridische en ethische vraagstukken die spelen in de stad van de toekomst.

Sandra van Heukelom-Verhage, advocaat-partner bij Pels Rijcken: "Pels Rijcken maakt innovaties juridische mogelijk. Eindhoven is als koploper op innovatiegebied dé partner voor ons. Gezamenlijk kunnen we het innovatieklimaat in Nederland verbeteren en helderheid scheppen in woud van regels waar bestuurders vaak mee te maken krijgen als zij innoveren en experimenteren. Wij zijn dan ook trots op de samenwerking met de gemeente Eindhoven." Ook Stijn Steenbakkers, wethouder Economie, Brainport, Innovatie, Onderwijs en Sport van de gemeente Eindhoven is enthousiast over het partnership: "Innovatie zit in het DNA van onze stad. Daarin lopen we voor. Maar nieuwe technologieën,  digitalisering brengen ook nieuwe uitdagingen met zich mee, bijvoorbeeld als het gaat om het gebruik van data, privacy en ethiek. Wij willen dat digitalisering en innovatie en maatschappelijk belang hand in hand gaan en zoeken graag expertise en kennis van onze partners op om dit ook daadwerkelijk in de stad waar te maken".

Wilt u meer informatie over deze samenwerking of wilt u weten wat Pels Rijcken voor u kan betekenen op het gebied van digitalisering en innovatie? Neemt u dan gerust en vrijblijvend contact op met Sandra van Heukelom-Verhage of Jeroen Naves.