Home Nieuws Pels Rijcken bezoekt met cliënten finale Vioolconcours

Pels Rijcken bezoekt met cliënten finale Vioolconcours

Violisten en muziekliefhebbers uit alle windstreken verzamelden zich in januari 2020 in Utrecht voor het Nederlands Vioolconcours. Een festival waarin de viool in al haar facetten centraal stond. Drie weken boordevol concerten, competitie en inspiratie. Kandidaten in vier leeftijdscategorieën streden om vele prijzen. Muziekliefhebbers konden hun hart ophalen bij het concours of een van de vele concerten. Het festival sloot afgelopen zaterdag af met de grote finale in de categorie Oskar Back. Als hoofdsponsor van het Nederlands Vioolconcours bezochten wij deze feestelijke finale samen met een aantal cliënten in TivoliVredenburg.

Het was een genot om te kijken en te luisteren naar het virtuoze spel van de drie finalisten: Coraline Groen, Charlotte Spruit en Leon Blekh. Zij hadden de keuze om het Vierde vioolconcert of het Vijfde vioolconcert van Wolfgang Amadeus Mozart te spelen. Als toegift speelden zij de Tzigane van Maurice Ravel of de Introduction et Rondo Capriccioso van Camille Saint-Saëns. Zij werden begeleid door het Residentie Orkest onder leiding van Anja Bihlmaier. De finale werd via een live-stream uitgezonden en was ook te horen op NPO4.

Na het juryberaad werd Coraline Groen uiteindelijk tot winnaar van de van de Oskar Back Prijs 2020 uitgeroepen. Zij ontving naast deze prijs ook de publieksprijs, uit handen van de beschermheer van het Nederlands Vioolconcours, ZKH Prins Constantijn. 

Lees ook het krantenbericht in de NRC.