Home Nieuws Pels Rijcken adviseert MRDH bij verkrijging goedkeuring EIB voor garantstelling lening € 120 miljoen

Pels Rijcken adviseert MRDH bij verkrijging goedkeuring EIB voor garantstelling lening € 120 miljoen

21 december 2016

Pels Rijcken heeft de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) geadviseerd bij het verkrijgen van goedkeuring van de Europese Investeringsbank (EIB) om garant te staan voor een lening van € 120 miljoen.

Allard Knook en Rob Gehring hebben Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) bijgestaan bij het verkrijgen van goedkeuring van de Europese Investeringsbank (EIB) om garant te staan voor een lening van 120 miljoen. Deze lening heeft de Rotterdamse stadsvervoerder RET afgesloten bij de EIB voor de aanschaf van tweeëntwintig nieuwe metrovoertuigen en het vernieuwen van de spoorbeveiliging van het Rotterdamse metronetwerk. 

Van de tweeëntwintig nieuwe metrotoestellen gaan er zestien rijden op de Hoekse Lijn, de metroverbinding tussen Rotterdam en Hoek van Holland. Deze wordt vanaf september 2017 in gebruik genomen. Daarnaast komen er zes nieuwe metrotoestellen die vaker gaan rijden in de spitsuren op metrolijn E, die rijdt tussen Rotterdam en Den Haag. Bovendien is de spoorbeveiliging van het bestaande Rotterdamse metronet vernieuwd. De nieuwe beveiliging wordt geïnstalleerd op de Hoekse lijn.

Allard Knook: "De EIB stelde als harde voorwaarde voor het verstrekken van de lening dat met dit project geen staatssteun was gemoeid. In nader overleg met de EIB kon worden vastgesteld dat daar geen sprake van was".

Ook in de media is deze deal niet onopgemerkt gebleven, zo besteedde zowel de landelijke pers (AD) als het vakblad Spoorpro aandacht aan deze zaak. Kortom, een prachtige zaak waarbij wij als kantoor betrokken zijn geweest.