Home Nieuws Pels Rijcken adviseert aandeelhouders in Arnold Suhr Netherlands bij verkoop belang

Pels Rijcken adviseert aandeelhouders in Arnold Suhr Netherlands bij verkoop belang

17 mei 2017

Pels Rijcken heeft de verkoop van Arnold Suhr Netherlands begeleid. De twee eigenaren verkochten hun belang aan een nieuwe holding waarin zij vervolgens samen met Active Capital Company participeren. Pels Rijcken adviseerde de twee eigenaren gedurende het gehele traject over onder meer de verkoop van de aandelen, alsmede de participatie in de nieuwe structuur.

Handelshuis Arnold Suhr is in grootte de tweede leverancier van kinine in de wereld en legt zich toe op levering van ingrediënten voor de voedings- en farmaceutische industrie, met name kinine, de zoetstof stevia en jodium. Tot de afnemers behoren drankenfabrikanten Schweppes en Coca-Cola die kinine gebruiken voor de bereiding van tonic. Ook farmaceuten gebruiken dit product, met name voor geneesmiddelen tegen malaria. 

De Amsterdamse investeringsmaatschappij Active Capital Company investeert onder meer in bedrijven met een groothandelfunctie.

Met de komst van Active Capital Company hoopt Arnold Suhr versneld te kunnen transformeren van een puur handelshuis naar een bedrijf dat zelf betrokken is bij de productie van grondstoffen. Daarnaast zal Arnold Suhr na deze transactie in staat zijn nieuwe verkoopvestigingen te openen in het buitenland en zelf meer te investeren in de teelt van de grondstoffen.

Het team van Pels Rijcken bestond uit Luc Defaix, Ameer Muhammad, Carel van Swaay en Femke van Herk.

Heeft u vragen over deze zaak? Neemt u dan contact op met Luc Defaix.

Het corporate/M&A-team van Pels Rijcken heeft uitgebreide ervaring met fusies & overnames, joint ventures, herstructureringen, participaties, incentive plans, corporate governance en boardroom counseling in het private en publieke domein.