Home Nieuws Masterclass omgaan met informatievragen en Wob-verzoeken

Masterclass omgaan met informatievragen en Wob-verzoeken

1 september 2015

Op woensdag 2 september organiseert het ministerie van BZK in het kader van het project 'Prettig contact met de Overheid' de conferentie 'Toekomstbestendig Goed Bestuur'. Tijdens deze dag worden onderwerpen besproken zoals macht, gezag, legitimiteit, procedurele rechtvaardigheid, massale bezwaren, het omgaan met informatieverzoeken, participatieve democratie en het appelgedrag van burgers.

In de ochtend geeft Eric Daalder de presentatie 'De rechter en het bestuur; de trias revisited?'. Tijdens het middagprogramma verzorgt Elisabeth Pietermaat samen met minister Plasterk en Siebe Sietsma (journalist bij RTL) de masterclass 'Professioneel omgaan met informatievragen en Wob- verzoeken'. De terughoudendheid van ambtenaren en overheidsorganisaties om informatie beschikbaar te stellen gaat vaak verder dan nodig op grond van de uitzonderingsgronden van de Wob en de geldende beperkingen op openbaarheid. Tijdens de masterclass worden knelpunten, ervaringen en oplossingen vanuit het beleid, de journalistiek en de praktijk besproken.

Naast Eric geven Michiel Scheltema (regeringscommissaris Awb en Reinier van Zutphen (Nationale ombudsman) een presentatie tijdens het ochtendprogramma. De masterclasses worden verzorgd door wetenschappers, wetgevingsjuristen, beleidsmedewerkers, bestuurders en de uitvoeringspraktijk.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Elisabeth Pietermaat.