Home Nieuws Jong en oud op bezoek bij Rondje Rechtsstaat

Jong en oud op bezoek bij Rondje Rechtsstaat

8 juni 2024

Minicolleges over spraakmakende zaken, een animatie, een quiz over de landsadvocaat en een rondleiding door een van de grootste private juridische bibliotheken van Nederland. Tientallen gezinnen en andere geïntresseerden bezochten vandaag Pels Rijcken, als onderdeel van de open huizen van Rondje Rechtsstaat.

De Week van de Rechtsstaat werd dit jaar voor de tweede keer gehouden. Onderdeel daarvan is dat de instanties zoals de Eerste en Tweede Kamer, de Raad van State, het Kabinet van de Koning en de Hoge Raad de deuren openen. Ook wij deden mee en boden diverse toelichtingen aan voor jong en oud.

Bemoedigend en inspirerend

“Als advocaten hebben we een belangrijke rol in de democratische rechtsstaat. Het is enorm bemoedigend om te zien dat ruim tweehonderd mensen de moeite namen om daar meer over te horen en in gesprek te gaan”, zegt bestuursvoorzitter Sandra van Heukelom-Verhage. “Het is inspirerend om te horen welke vragen en ideeën er leven bij iedereen. Dit smaakt naar meer.”

Een gehoor van allerlei soorten mensen, van jong tot oud, liet zich vermaken en informeren. De kinderen, jongeren, studenten, professionals, betrokken burgers en gepensioneerden kregen via diverse wegen toelichtingen. In het auditorium draaide een animatie, er waren videoboodschappen en bij de photobooth kon een aandenken worden gemaakt met een toga. 

Minicolleges spraakmakende zaken

Tijdens de minicolleges over Urgenda en andere klimaatzaken, over de juridische implicaties van privacy en kunstmatige intelligentie en over de avondklok werd uitgebreid stilgestaan bij de werking van de rechtsstaat en de rol van de advocaten van de Staat.

Kijk hier voor meer informatie en terugblikken.

Rondje Rechtsstaat
Deel dit artikel via LinkedIn en e-mail