Home Nieuws Iman Brinkman partner bij Pels Rijcken

Iman Brinkman partner bij Pels Rijcken

1 januari 2014

Iman Brinkman (37) is per 1 januari 2014 benoemd tot partner bij het Haagse advocatenkantoor Pels Rijcken. Brinkman richt zich op de energiesector.

Vanaf het begin van zijn loopbaan als advocaat (in 2000) vormt het energierecht de kern van Brinkmans praktijk. Hij helpt tal van ondernemingen in de energiesector met het opstellen en beoordelen van contracten. Verder procedeert hij over energie gerelateerde onderwerpen en staat hij cliënten bij in overnames in de energiesector. Een bijzondere nadruk van zijn praktijk ligt op de verduurzaming van de energievoorziening.

Iman doceert en publiceert over energieregulering en de energiesector. Hij is columnist voor Energie Actueel en redacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Energierecht.

Daarnaast heeft Iman veel internationale ervaring. Hij is lid van de praktijkgroep International Clients.  

Iman: "Wat mij bij Pels Rijcken direct aansprak is de sterke focus op inhoud gecombineerd met een pragmatische aanpak. Pels Rijcken is uitstekend gepositioneerd om spelers in de energiemarkt te bedienen. Ik vind het fantastisch daaraan mijn bijdrage te leveren."

Alain de Jonge (managing partner): "De benoeming van Iman past perfect in onze kantoorstrategie. Wij richten ons meer en meer op marktsectoren. De energiesector is daarvan een hele belangrijke. Iman heeft grote ervaring in die sector. Wij hebben met Iman een expert in huis die als geen ander onze energiepraktijk verder kan uitbouwen."