Home Nieuws Gijsbrecht Nieuwland partner per 1 januari 2021

Gijsbrecht Nieuwland partner per 1 januari 2021

24 december 2020

Gijsbrecht Nieuwland treedt per 1 januari 2021 toe tot de partnergroep van Pels Rijcken. Gijsbrecht is sinds 2010 advocaat. Als cassatieadvocaat voert hij een brede privaatrechtelijke praktijk, met een focus op het goederen- en insolventierecht en het (overheids)aansprakelijkheidsrecht. Ook adviseert en procedeert hij over vraagstukken op het grensvlak van privaatrecht en strafrecht en op het gebied van de strafrechtspleging in het algemeen, in het bijzonder aansprakelijkheid van de overheid voor haar optreden in het kader van de opsporing, vervolging en tenuitvoerlegging. Met de benoeming van Gijsbrecht verstevigt Pels Rijcken zowel zijn positie als hét cassatiekantoor van Nederland als zijn positie op strafrechtelijk gebied.

Gijsbrecht: “De afgelopen tien jaar heb ik mij bij Pels Rijcken kunnen ontwikkelen tot een allround cassatieadvocaat en een specialist in onze strafrechtpraktijk. Ik kijk ernaar uit om mij ook de komende jaren, in mijn nieuwe rol van partner, in te zetten voor kantoor en onze cliënten.”

Cécile Bitter en Karlijn Teuben, beiden partner en sectievoorzitter: “Gijsbrecht heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een zeer kundige en vakbekwame (cassatie)advocaat. Dat hij zowel optreedt als cassatieadvocaat als in de bijzondere strafrechtpraktijk van ons kantoor maakt zijn praktijk uniek. Wij zijn zeer verheugd dat hij toetreedt tot de partnergroep.”