Home Nieuws Gerrit-Jan Zwenne benoemd tot hoogleraar aan de Open Universiteit

Gerrit-Jan Zwenne benoemd tot hoogleraar aan de Open Universiteit

14 maart 2023
Gerrit-Jan Zwenne

Gerrit-Jan Zwenne wordt per 1 juni 2023 door het College van bestuur van de Open Universiteit benoemd tot hoogleraar Gegevensbescherming in de Nederlandse rechtspraktijk bij de faculteit Rechtswetenschappen. Binnen deze faculteit zal Gerrit-Jan deel uitmaken van de vakgroep privaatrecht, sectie gegevensbescherming en privacyrecht.

Gerrit-Jan is gezaghebbend advocaat op het gebied van privacy- en gegevensbeschermingsrecht. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van internet- en telecomrecht en juridische vraagstukken rondom blockchain, cloud en sensordata. Gerrit-Jan zet zijn kennis en ervaring in om brancheverenigingen, multinationals, startups, toezichthouders en vele overheden te adviseren over digitalisering. Gerrit-Jan is sinds 2018 advocaat en partner bij Pels Rijcken. Daarnaast is hij ook hoogleraar recht en de informatiemaatschappij aan de Universiteit Leiden.

Bestuursvoorzitter Sandra van Heukelom-Verhage: “Wij zijn zeer verheugd over de benoeming van Gerrit-Jan als hoogleraar. Deze benoeming is een bevestiging van onze expertise op het gebied van privacy en gegevensbescherming, verenigd in onze sectie Innovatie, Privacy en Technologie. Daarnaast dragen mensen als Gerrit-Jan bij aan het wetenschappelijk profiel van Pels Rijcken.”

Naast Gerrit-Jan heeft Pels Rijcken drie andere hoogleraren aan zich verbonden. Edward Brans is bijzonder hoogleraar Duurzaamheid en Milieuaansprakelijkheid bij de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht, Marianne Hirsch Ballin is hoogleraar Straf- en Strafprocesrecht aan de Vrije Universiteit en Martijn Scheltema is hoogleraar privaatrecht aan de Erasmus Universiteit.

Lees ook de berichtgeving over de benoeming Gerrit-Jan op de website van de Open Universiteit:
https://www.ou.nl/-/gerrit-jan-zwenne-benoemd-tot-hoogleraar-gegevensbescherming-in-de-nederlandse-rechtspraktijk

 

Deel dit artikel via LinkedIn en e-mail