Home Nieuws Gemeente Rotterdam introduceert de Gobike

Gemeente Rotterdam introduceert de Gobike

4 februari 2016

Elmer van der Kamp: "Een juist contractueel framework draagt in belangrijke mate bij aan de slagingskans van dergelijke projecten. We hebben niet alleen gekeken naar de manier waarop de locaties moeten worden bepaald, waar de docking stations voor de fietsen moeten staan, maar ook gesproken over het evalueren van de prestaties, hoe je van elkaar kunt leren, hoe je samenwerkt in de marketing etc.  Wat dat betreft is het een samenwerkingscontract geworden, wat op zich logisch is omdat er veel gemeenschappelijke doelen en belangen zijn. Uiteraard hebben wij ervoor gezorgd dat de belangen van onze cliënte, de gemeente Rotterdam, goed werden geborgd tijdens de - Engelstalige - onderhandelingen en uiteindelijk in de overeenkomst."

Gobike Nederland is een jong en ondernemend bedrijf uit Denemarken. In Kopenhagen opereren zij reeds succesvol met 1860 zogenaamde deelfietsen. Inwoners, forensen en toeristen profiteren daar al langer van het gemak van de elektrische Gobikes. Je parkeert je auto, stapt uit de trein of bus en reist direct verder met een fiets die is uitgerust met navigatie en trapondersteuning. Op die manier rijd je langs de files heen naar kantoor, bezoek je makkelijk diverse toeristische attracties in de binnenstad of fiets je na het werk je hoofd leeg terwijl je langs een natuurgebied rijdt.

De gemeente Rotterdam, die de ambitie heeft om dé fietsstad te worden, is er trots op om de eerste gemeente in Nederland te zijn die elektrische fietsen op grote schaal gaat aanbieden. De Gobikes zijn duurzaam, door hun moderne uiterlijk passen ze goed bij de havenstad en het vergroot de mobiliteit van inwoners, forensen en toeristen terwijl het bijdraagt aan een gezondere lucht in de drukke binnenstad. Rotterdam is inmiddels gestart met een pilot en wil eind 2017 op 20 locaties in de stad ruim 450 elektrische fietsen met tablet beschikbaar hebben.