Home Nieuws Advocaten bezoeken het UN Forum on Business and Human Rights

Advocaten bezoeken het UN Forum on Business and Human Rights

28 november 2018

Martijn Scheltema en Claire Huijts hebben van 26 tot 28 november 2018 een bezoek gebracht aan het jaarlijkse UN Forum on Business and Human Rights in Genève. Het UN Forum wordt jaarlijks georganiseerd door de United Nations Office of the High Commissioner for Human Rights (OHCHR). De deelnemers aan het Forum komen van over de hele wereld en vertegenwoordigen onder andere overheden, bedrijven, investeerders, NGO's, vakbonden en advocatenkantoren.

Martijn heeft tijdens het Forum een presentatie gegeven over het palmolie-blockchain-project dat Pels Rijcken in samenwerking met Leopard Ledger is gestart, met als doel nakoming van mensenrechten in de palmolie bevoorradingsketen te bevorderen. Ook heeft Martijn een speciale bijeenkomst over arbitrage en mensenrechten georganiseerd naar aanleiding van het recente ter beschikking komen van het Elements Paper van het Drafting Team (https://www.cilc.nl/project/the-hague-rules-on-business-and-human-right…).
Ook heeft hij een panel georganiseerd over de mogelijke bijdrage van academische netwerken aan de UN Guiding Principles for Business and Human Rights. Ook heeft Martijn op 29 november deelgenomen aan een door de OHCHR georganiseerde bijeenkomst over non-state based mechanisms for access to remedy op het terrein van business human rights.

Deel dit artikel via LinkedIn en e-mail