Home Evenementen Workshopmiddag Smart City

Workshopmiddag Smart City

31 oktober 2018

Op dinsdag 15 mei a.s. organiseert Pels Rijcken de workshopmiddag Smart City. Samen met diverse gemeenten wordt er tijdens deze middag ingegaan op het thema Smart City en de aandachtspunten voor de ontwikkeling in de komende jaren. 

Programma

13.30 uur - Ontvangst

13.45 uur - Algemene inleiding Smart City

14.15 uur - Workshopronde:


1) Het aanbesteden van innovatieve projecten: hoe kan dat slimmer?

Bij het opdragen van overheidsopdrachten - dus ook in het kader van Smart City - zijn gemeenten in uitgangspunt aanbestedingsplichtig. Veel gemeenten worstelen echter met het vormgeven van een aanbestedingsstrategie die past bij het veelal innovatieve karakter van hun Smart City-opdracht. Na een toelichting van de relevante juridische kaders, zullen de gemeenten Eindhoven, Den Haag en Amsterdam met u enkele ervaringen delen over het aanbesteden van hun innovatieve project, respectievelijk volgens de concurrentiegerichte dialoog, als R&D-opdracht en op basis van de innovatiepartnerschapprocedure.

  • Louisa Engels
  • Ran Haase, juridisch adviseur gemeente Eindhoven
  • Dirk van Brederode, Smart City professional gemeente Den Haag
  • Anita Poort, directie Juridische Zaken gemeente Amsterdam

2) Sneller een Smart City met de Eindhovense StarterK!t

De gemeente Eindhoven deelt haar kennis, ervaring en software op het terrein van Smart City in de Smart City StarterK!t. Tijdens deze workshop licht Eindhoven de StarterK!t toe en wordt u uitgedaagd ook uw kennis en ervaring op het gebied van Smart City te delen. Neem dus uw grootste Smart City-uitdaging mee zodat we gezamenlijk de StarterK!t verder kunnen ontwikkelen!

  • Jeroen Naves
  • CeesJan Mol, Chief Innovation Officer Venturespring

3) Controle houden over de Smart Society: de rollen van de overheid

Welke rollen heeft de overheid bij het in goede banen leiden van de Smart Society? Welke zou het kunnen - of zelfs moeten - claimen? Welke motieven en belangen spelen daar dan bij en hoe wegen we deze tegen elkaar af? Over deze vraagstukken - en welke instrumenten de overheid daarbij in kan zetten - gaan we tijdens deze workshop in gesprek.

  • Daan Corver
  • Bas Pelgrum, juridisch adviseur gemeente Eindhoven

Programma

15.30 uur - Pauze

16.00 uur - Lessons learned uit de workshops

16.30 uur - Juridische vragen in de praktijk

17.00 uur - Borrel 

Heeft u vragen of wilt u deelnemen aan de workshopmiddag? Neemt u dan contact op met Arjanne van Beelen via e-mail evenementen@pelsrijcken.nl.