Home Evenementen Wet open overheid (Woo)

Wet open overheid (Woo)

26 oktober 2021

Tijdens deze cursus gaan Elisabeth Pietermaat en Frank van Tienen in op de recente ontwikkelingen rondom de Wet open overheid (Woo).

De Woo is de opvolger van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) en is bedoeld om overheden meer transparant te maken door ervoor te zorgen dat overheidsinformatie beter vindbaar en toegankelijk wordt. Het wetsvoorstel is op 5 oktober 2021 aangenomen door de Eerste Kamer. Naar verwachting treedt de Woo in mei 2022 in werking.

Elisabeth en Frank bespreken de belangrijkste aspecten van de Woo en de wijzigingen ten opzichte van de Wob, zodat u weer helemaal up-to-date bent.

Elisabeth is advocaat en partner op de sectie Bestuursrecht bij Pels Rijcken. Daarnaast is zij bestuurslid. Elisabeth is een autoriteit op het gebied van openbaarheid van bestuur (Wob) en andere staatsrechtelijke issues die het binnenlands bestuur betreffen, zoals integriteitsvraagstukken, inlichtingenplichten van bestuurders, referenda, herindelingen, bevoegdheden van lokale rekenkamer en interbestuurlijke samenwerking. Frank van Tienen is advocaat op de sectie Bestuursrecht bij Pels Rijcken en houdt zich in het bijzonder bezig met het economische bestuursrecht.

Datum: dinsdag 26 oktober 2021

Tijd: 16.00 uur tot 18.10 uur

Docenten: Elisabeth Pietermaat en Frank van Tienen

PO/PE-punten: 2

Aanmelden