Home Evenementen Studiemiddag Nadeelcompensatie

Studiemiddag Nadeelcompensatie

31 oktober 2018

Na het overweldigende succes van de studiemiddag ‘Actualiteiten Nadeelcompensatie’ organiseert Pels Rijcken wederom een studiemiddag over dit onderwerp.

Op dinsdag 3 februari 2015 zullen wij van 13.30 - 16.30 uur met een gemêleerd gezelschap van ambtenaren, schadedeskundigen en advocaten op een interactieve manier ervaringen uitwisselen en discussiëren over actuele ontwikkelingen op dit gebied. De middagen vinden plaats bij Pels Rijcken op kantoor. Tijdens de bijeenkomst kunt u deelnemen aan twee workshops. De workshops die worden gegeven zijn:

Actualiteiten normaal maatschappelijk risico

Over de invulling van het normaal maatschappelijk risico is veel te doen geweest. Zo is een aantal belangrijke uitspraken gewezen en is er een nieuwe beleidsregel vastgesteld. Aan de hand van concrete casus bespreken Jelmer Procee en Dianne Teunissen deze ontwikkelingen.

Actualiteiten planschade

Hans Besselink en Moniek Heerings bespreken met u de  recente ontwikkelingen en jurisprudentie over planschade. Vooral de invulling van het normaal maatschappelijk risico en het al dan niet afwijken van de forfaitaire aftrek, leidt in de praktijk tot vragen.

Art. 1 EP EVRM: van het stopzetten van een uitkering tot een verbod op dierenporno en pelsdierhouderij

In deze workshop zoomen Pauline Huurnink en Roos Lawant in op de ins en outs van de eigendomsbescherming van art. 1 EP EVRM. Hoe kan de overheidsjurist voorkomen dat zich een schending van het eigendomsrecht voordoet? Welke compenserende maatregelen kunnen worden getroffen?

Wilt u meer informatie over de studiemiddag? Neemt u dan gerust contact op met Jelmer Procee.