Home Evenementen Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen

Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen

31 oktober 2018

NGB Extra 
Dit jaar organiseert het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) in samenwerking met Pels Rijcken vier NGB Extra cursussen. Deze cursussen zijn verdiepingscursussen over actuele juridische onderwerpen en vinden plaats bij Pels Rijcken.

9 november 2017 15.15 uur
Vastgoed in (project)ontwikkeling
Door: Daniëlle Roelandse-Fransen, advocaat en partner Pels Rijcken en Karen Quist, MeyerBergman Erfgoed Groep

Vastgoed en projectontwikkeling zijn volop in beweging, denk daarbij aan transformatie, renovatie, project- en herontwikkeling. Dat betekent dat ook de regelgeving meer aandacht vraagt.
Bij een dynamisch proces als projectontwikkeling spelen verschillende belangen een rol, zoals die van de grondeigenaar, ontwikkelaar, aannemer, architect, constructeur, installatieadviseur, makelaar, huurder(s), koper(s) en gemeente(n). Risico's moeten voortdurend worden afgewogen. Een integrale aanpak en expertise zijn hierbij van belang. In de praktijk betekent dit dat met de kennis van de verschillende rechtsgebieden zoals ruimtelijk ordeningsrecht, milieurecht, omgevingsrecht, huurrecht, etc. goed en tijdig gestuurd moet worden om tot een succesvol project te komen. Juridisch projectmanagement is daarbij een must.

Ben jij bedrijfsjurist en houd je je bezig met vastgoed en projectontwikkeling? Dan is er maar één vraag die je je moet stellen: is mijn lijn op orde? Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden de fasen van projectontwikkeling - grondverwerving, ontwikkeling, realisatie en exploitatie- met bijbehorend juridisch kader besproken. Door het volgen van deze NGB Extra kunnen de deelnemers zelf de planvorming en realisatie van hun project naar een hoger niveau tillen.

De NGB Extra's zijn alleen toegankelijk voor NGB-leden. Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht op https://www.ngb.nl/index.php/nl/ngb2-bijeenkomsten-2/ngb-extra"