Home Evenementen Milieuhandhaving in crisissituaties

Milieuhandhaving in crisissituaties

31 oktober 2018

Donderdag 2 oktober 2014 organiseert Pels Rijcken vanaf 11.30 uur een studiemiddag over diverse aspecten die spelen bij milieuhandhaving in crisissituaties.

Milieuhandhaving in crisissituaties is complex. Binnen zeer korte tijd moeten er allerlei besluiten worden genomen, teneinde de gevolgen voor het milieu zoveel mogelijk te beperken en ongedaan te maken. Daar komt van alles bij kijken.

Met zaken als Chemie-Pack, Odfjell en Thermphos hebben wij goed zicht gekregen op de (juridische) knelpunten waar een bestuursorgaan in crisissituaties tegen aanloopt. Niet alleen op het kritieke moment zelf, maar ook later, bij het innen van dwangsommen, het verhalen van de kosten van bestuursdwang, het leggen van conservatoir beslag etcetera. In deze en andere zaken zijn op het gebied van milieuhandhaving veel lessen geleerd. Ook hebben die zaken de nodige interessante jurisprudentie opgeleverd. De opgedane kennis willen wij graag met u delen.

Voor ons genoeg reden om op donderdag 2 oktober 2014 vanaf 11.30 uur bij Pels Rijcken een studiemiddag over dit onderwerp te organiseren. Door een gezelschap van juristen, waaronder Edward Brans, Aart Jan van der Ven en Katrien Winterink (Pels Rijcken), Pieter Bos (Rijkswaterstaat), Jan Willem Thijs (Waterschap Brabantse Delta) en Jan van den Heuvel (DCMR) en technici, waaronder Patrick de Visser (Rijkswaterstaat), zal worden gedebatteerd over diverse aspecten die spelen bij milieuhandhaving in crisissituaties.

Wilt u mee informatie over deze middag? Neemt u dan gerust contact op met Edward Brans, Aartjan van der Ven of Katrien Winterink.