Home Evenementen Masterclass Grip op calamiteiten

Masterclass Grip op calamiteiten

31 oktober 2018

Op dinsdag 15 november 2016 organiseren Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, Bex* Communicatie en SGS Search de interactieve masterclass Grip op calamiteiten. Een namiddag waarop kennisdeling centraal staat.

Dilemma's bij een calamiteit
Aan de hand van een uitdagende crisissimulatie wordt in een select gezelschap actief aan de slag gegaan met mogelijke dilemma's in verschillende fasen van een calamiteit. Wat kan en moet (in de nasleep van bijvoorbeeld een asbestbrand of bij een uitstroom van gevaarlijke stoffen) beter, zodat calamiteiten niet uitgroeien tot rampen? Vervolgens presenteren de drie organiserende partijen tijdens een diner de belangrijkste do's and don'ts.
 
Koppeling naar praktijk
Pels Rijcken, Bex* Communicatie en SGS Search zijn zeer regelmatig betrokken bij het managen van calamiteiten en de gevolgen daarvan, ieder vanuit hun eigen professie. Onze ervaring is dat wanneer de betrokkenen op voorhand beschikken over cruciale inzichten, een gezamenlijke strategie, duidelijke protocollen en praktische draaiboeken dit wezenlijk verschil maakt voor het al dan niet succesvol omgaan met een calamiteit. Zo kunnen maatschappelijke onrust en onduidelijkheden in eventuele juridische procedures worden voorkomen. Tijdens de masterclass wordt de koppeling naar de praktijk gelegd door nader in te gaan op zowel juridische -, operationele - als communicatieve vraagstukken.

Praktisch
Datum: dinsdag 15 november 2016
Tijdstip: 16.00 tot circa 20.00 uur
Locatie: kantoor Pels Rijcken, Bezuidenhoutseweg 57 in Den Haag

Programma

16.00 uur: ontvangst met hapje en drankje

16.15 uur: aanvang programma - welkomstwoord 

16.30 uur: start interactieve crisissimulatie

18.00 uur: pauze en gelegenheid tot netwerken

18.20 uur: aanvang diner & diverse presentaties

19.50 uur: afronding masterclass en gelegenheid tot vragen stellen

20.00 uur: borrel

Meld u aan
Bent u geïnteresseerd in het bijwonen van de masterclass? Neemt u dan contact op met Arjanne van Beelen via 070-5153610 of arjanne.vanbeelen@pelsrijcken.nl.