Home Evenementen Inzicht in Privacy en technologie

Inzicht in Privacy en technologie

16 februari 2023

Op donderdag 16 februari 2023 organiseren wij de fysieke editie van Inzicht in Privacy en technologie. Tijdens dit actualiteitencongres praten wij u bij over enkele actualiteiten op het terrein van het privacyrecht, IE-recht en het IT-recht.

Programma

  • 13.00 uur Ontvangst
  • 13.30 uur Welkom door Jeroen Naves en keynote speech door prof. dr. mr. Gerrit-Jan Zwenne
  • 14.00 uur Workshopronde I
  • 15.00 uur Pauze en Ask me anything
  • 15.30 uur Workshopronde II
  • 16.30 uur Borrel en laatste ronde Ask me anything

 

Workshops

U kunt kiezen uit de volgende workshops:

Workshopronde I

Europese ontwikkelingen op het gebied van technologie en data Bram Kleinhout en Remy van der Voorn bespreken de belangrijkste Europese wetgevingsinitiatieven op het gebied van onder meer artificial intelligence, data en cybersecurity.

Bram Kleinhout

Bram Kleinhout    

Remy van der Voorn

Remy van der Voorn

Het IE-recht in één uurtje: een introductie voor wie er eerder nog niet mee te maken had (of dacht te hebben) In deze workshop leiden Jordi Bierens en Hèlen Haaijer u rond door een van de leukste, meest relevante en uitdagendste rechtsgebieden van de informatiemaatschappij; het intellectuele-eigendomsrecht. Geen zware kost voor fijnproevers, maar een introductie speciaal bedoeld voor geïnteresseerden zonder ervaring of voorkennis. Na deze workshop weet u welke soorten intellectuele-eigendomsrechten er zoal zijn, welke prestaties deze rechten beschermen en welke bevoegdheden zij de rechthebbende(n) kunnen geven. 

Jordi Bierens

Jordi Bierens

     

Helen Haaijer

Hèlen Haaijer

Collectieve acties en schadevergoeding vanuit AVG-perspectief Gerrit-Jan Zwenne en Lars Groeneveld bespreken ontwikkelingen rondom de collectieve acties en schadevergoedingen die worden gebaseerd op overtredingen van de AVG en UAVG.

Gerrit-Jan

Gerrit-Jan Zwenne

     

Lars Groeneveld

Lars Groeneveld

Workshopronde II

Nieuwe regels voor hergebruik overheidsinformatie In 2019 is de Richtlijn inzake open data en het hergebruik van overheidsinformatie in werking getreden. Deze zogenoemde Open data richtlijn wordt geïmplementeerd in de Wet hergebruik van overheidsinformatie. Meine Dijkstra en Nina Bontje bespreken de implicaties van de nieuwe hergebruikregels voor overheidsorganisaties en overheidsondernemingen.

Meine Dijkstra

Meine Dijkstra

Nina Bontje

Nina Bontje

Actualiteiten privacyrecht Marte van Graafeiland en Maxime Hanhart nemen de laatste ontwikkelingen op het gebied van het privacyrecht door.

Marte van Graafeiland

Marte van Graafeiland

Maxime Hanhart

Maxime Hanhart

De zorgplicht van de IT-leverancier: wat mag u wel en niet verwachten? Jeroen Naves schetst een overzicht van recente en minder recente rechtspraak waarin de zorgplicht van de IT-leverancier is vormgegeven. Ook geeft hij handvatten hoe hiermee om te gaan in de contracteringspraktijk.

Jeroen Naves

Jeroen Naves

Vanwege het grote aantal aanmeldingen is het niet meer mogelijk u aan te melden voor dit congres.