Home Evenementen Inzicht in 35 jaar Bestuursrecht

Inzicht in 35 jaar Bestuursrecht

31 oktober 2018

Op donderdag 19 november 2015 organiseert Pels Rijcken in New Babylon in Den Haag het actualiteiten congres: 'Inzicht in 35 jaar bestuursrecht'.

Tijdens dé afsluiting van het bestuursrechtelijk jaar 2015 nemen we graag met onze cliënten de actualiteiten op het gebied van het bestuurs(proces)recht door. Dit zesde Inzichtcongres is een bijzondere editie: Eric Daalder zal het Inzichtcongres voor de zesde en laatste maal aftrappen met een rede over de actuele ontwikkelingen in het bestuursrecht. Hij is met ingang van 1 januari 2016 benoemd tot Staatsraad in de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Eric is dan bijna 35 jaar aan ons kantoor verbonden geweest. Wij grijpen zijn naderende overstap aan voor een terugblik én een vooruitblik.

Welke ontwikkelingen hebben zich de afgelopen 35 jaar zoal voorgedaan? Hoe kijken we nu tegen die ontwikkelingen aan? En hoe kunnen we ons als bestuursrechtjuristen voorbereiden op 2016?

Tijdens het congres zullen de actuele ontwikkelingen in het bestuursrecht - aan de hand van een terugblik en een concrete vertaling naar 2015 en verder - aan bod komen.

Programma

13.30 uur: Ontvangst

14.00 uur: Actuele ontwikkelingen bestuursrecht door Eric Daalder

14.30 uur: Actualiteiten bestuursrecht met de ontwikkelingen in 35 jaar bestuursrecht als vertrekpunt en een concrete vertaling naar 2015 en verder - keuze uit bestuursrechtelijke workshops en lezingen

17.00 uur: Borrel

Wilt u meer informatie over de bijeenkomst of wilt u zich aanmelden? Neemt u dan contact op met Sandra van Heukelom of Jannetje Bootsma.